Информативна средба со родители за упис во престојната учебна 2019/2020 година

1757

Општина Шуто Оризари преставена од советникот за образование Рамиза Сакип во соработката со основното училиште ,,Браќа Рамиз и Хамид”, претставен од директорот Алвин Сaлимовски, градинката ,,8 Април” преставена од директорот Сонѓул Ахмед и консултатот на Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човекови права (ОДИХР) одделот за Роми и Синтите, Мустафа Асановски организираше средба со Ромските родители со цел информирање за уписот во престојната учебна 2019/2020 година како и потребните документи и рокот за упис.

За време на неформалната срeдба, беше истакната важноста од основното образованиe, како и предшколското образование, како и бенефитот од овој процес во иднина.

Ромските родители беа охрабрени да ги запишат своите деца во законскиот определен рок односно од 1 Мај до 31 Мај.

 Hazri kerga:Nedmedin A.-Roma Press