29 Juni ano Skopje ikergovela I ,,Parada thar o baripe LGBT ”

1443

Министерството за внатрешни работи ги презема сите неопходни мерки за да се гарантира јавниот ред и мир на Парадата на гордоста, што ќе се одржи на 29 јуни и каков било обид за насилство ќе биде најстрого санкциониран. Ќе имаме доволен број полицајци за да помине се во најдобар ред и мир, рече денеска портпаролот на МВР Тони Ангеловски на прес-конференција на Организацискиот одбор на првата Парада на гордоста. Тој појасни дека МВР пред секој ваков или сличен настан прави план сразмерно на проценките колку луѓе се очекува да бидат присутни на протестот и какви се опасностите, и врз основа на тоа одлучува колку полицајци ќе бидат ангажирани. Кочо Андоновски од ЛГБТИ центарот за поддршка при Хелсиншки комитет за човекови права потенцираше дека навистина се задоволни од соработката со МВР, и уверен е дека овој настан ќе биде безбеден, во спротивно како што рече, не би продолжиле со организацијата ако не се сигурни дека навистина можат да ја гарантираат безбедноста на секој учесник. Тој смета дека на настанот ќе учествуваат од 200 до 500 луѓе, што според него, би била фантастична бројка за прв Прајд, што ќе се одржи во Скопје. Учесниците Маршот на гордоста на 29 јуни во 11 часот ќе се соберат во паркот Жена Борец, а Маршот ќе започне точно напладне. Крајната точка ќе биде кај Школка во Градскиот парк, каде ќе има обраќања и музичка програма.

Ministeriumi  andrune bukenge  lelja sa e arakibaske šartija te šhaj te nakhel ko šukar o sasto anavkerdo LGBT Parada  thar baripe, savi ikergovela ano 29  juni  ano Skopje thaj savi zor te delpes upral olende e manušen ka ovelen bare sankcie. Ka ovel amen numero thar policijake bukarne bašh arakhipe te šhaj nakhela ko lokhe i parada sansarale,vakerga avdve o port paroli thar o MVR Tono Angelovski ki press konferencijha  thar Organizatorengoro odbori thar i jekto Parada savi ikergovela ano Skopje.

Portparoli ponodorig  vakerga, o MVR  anglal kosakova asavko jali aver čipota savi ikergovela kerlapes dikhipe  prekal kobor manuša valani te oven ko khedipe thaj prekal odova kerlapes plano kobor policijake bukarne valani te oven ko than e čipotake (nastaneske)

Kočo Andonovski thar LGBT centari thar  ikeripe e Helsiško komitetesko bašh manupikane hakaja vakerela čačibnaske thane šukar ikerde thar olengro buti kheripe e Ministeriumeja bašh andrune buka, thaj pakhala bašh sasti čipota ka ovelen arakhipe kothar o MVR, sostar tej iramale čačibnaske na ka šaj te ikergovel.

Havlarena  ki sasti čipota ka len than thar 200 đji ko 500 manuša, sar so vakerela prekal oleste te resarge k adava numero dova ka ovel šukar numero  sar jekto fori ikerdi parada  ano Skopje. O tavdipe e Paradake  ka ovel thar o parko e Đuvlako ano Skopje tavdipnaja thar 11 o ari, agorutne piribnaja đji ko  Atareskoro parko.

Hazri kerga:Roma Press