Panda jek Rom Andres lelja duj pursakoja bash Sampioni ki Spanija..

1192

Panda jek baro lejbe than ko Kupi tar Sampionija thaj Mister sampioni ko Univerzumi ikherala o than akavada fori o Rom Andres Moreno Fernandez.

Andres tano Rom savo avela tar jeri romengoro savo bijandilo ko butdjenipe ki familija, aso oleskkro phral tano but pendjardo gitaristi Huan Moreno.

E Komentarija ano socijalna mreze djana dji odorik sostar vakerna so avera djihanija darana tar e Roma ane pobuter sportska discipline, taj tar adava sebepi sakana kerna problemija amenge te shaj te na la o avgo tana, numa o Andres avdive palpale vakerga sa e naromenge save sportikane kupeste lela than Roma vov trubuj thaj dela pestar sa musaj te ovel ov o Sampioni.
👇👇

Уште еднаш се покажа способноста што ја имаат Ромите да бидат добри во она што го сакаат.

На 12-ти Ноември во Тарагона се одржа Купот на Шпанија и Мистер Шампион на Универзумот.
И повторно двете титули се доделуваат на Ром,Андрес Морено Фернандез.

Инаку Андрес е роден 21.05.1982 година во (Алмерија)во многуброено ромско семејство, и брат е на многу познатиот гитарист Хуан Морено.

За овогодишниот куп на шампиони ја задржа титулата во шампионската категорија на Шпанија.

Коментарите на социјалните мрежи не стивнуваат со пофални зборови во пример како:
-Се гледа дека Ромите можат да се истакнат во која било област и спортска дисциплина.
– Можеби другите народи ја видоа таа способност кај нас и се обидоа со сите средства да не онеспособат.
– Можеби ќе бидат исполнети со страв мислејќи дека можеме да им одземеме места и места и гледајќи ја нашата благосостојба во Европа,решија да не извадат од средината.

Со срека, уште многу други успеси со нашиот Андрес.

Честитики!