Palćo palo ikloviphe anglal ko adelati irange ole palpalem ko phanlipe ko Skopje..

302

foto:lendo google
Lupco Palevski Palco,palo olesko ekstradiribe taro Khoranipe, agorkerela ani kjelija ko phanlipe Skopje(Suto Orizari).Palćo tano chivdo ani zndana vakerdi sar samica,taneste save tane chivde manusha save pali peste lingarena ućo arakhibnasko riziko.

Ano pashipe tane phanle thaj oleskere panda duj amala, numa ole nanaj kontakti olencar. Korkoro tano ano śtar duvarija,thaj isi ole jek ućho ďjami savo tano phanlo sastrunencar. Akanasaske leskkro sastipe tano oo śukar thaj nanaj ole dosave ulavde rodipna, nakhela salde jek ari ko dive ko phravdo te phirel andre ko phanlipe.

Ko eratutne pucibna taro zurnalistija anglal o adelati, te vakerel isioleli doś(krivo) bash duje manusengo mudaripe ov vakerga,andre ko adelati ka vakerel sa isi ole dokazija, thaj ka kjerel lafi, numa vakerga ov na beshela pali akala duj mudaripna.
O Jekajek lafija vakerga olen anglal ko adelati, aso oleskkro śunibnaskkro proces e adelateja nakhla jek ari,palo adava irange ole palpalem ano phanlipe ko Skopje.

foto:lendo google
Лупчо Палевски- Палчо откако беше ескрадиран од Турција, заврши во ќелија на Истражниот затвор Скопје. Сместен во одделот за притвореници од висок безбедносен ризик. Таму се и неговите осомничени помагачи но со нив нема контакт. Сам е во четири ѕида и еден висок прозорец со решетки. Досега не се жалел на здраствени проблеми и немал посебни барања. Под посебни протоколи поминува дури и храната која ја јаде три пати во денот, а поминува само еден час да прошета во кругот на затворот.
Палчо со кратки одговори на новинарски прашања рече дека нема да се брани со молчење и дека има докази за неговата невиност. Не бев во бество и не смеам да зборувам поради истрагата, рече Палевски пред Кривичниот суд.
Палчо истите одговори му ги кажал и на судијата на претходна постапка од Скопскиот кривичен суд. Негира вина за двојото убиство,нема да се брани со молчење и има докази за неговата невиност.