Grkijako Premieri Cipras ko misafirluko khi Utarali Makedonija

1163

Грчкиот премиер Алексис Ципрас денес престојува во официјална посета на Северна Македонија. Тој е првиот премиер на Грција што ја посети земјава. Официјалниот пречек на Ципрас со државни и воени почести организирано е на платото пред Владата. По тет-а-тет разговорите Заев – Ципрас и меѓувладиниот состанок, двајцата премиери одржаа заедничка прес-конференција. Грчкиот премиер имаше средба и со претседателот на Собранието Талат Џафери.Попладне ќе се одржи Бизнис форум, на кој ќе се обратат двајцата премиери. Во делегацијата што  го придружува  Ципрас за време на посетата на Скопје, покрај министри во Владата, се и претставници на десетици големи и средни грчки компании.

Grkijako premieri  Aleksis Cipras  avdive thano ko misafirluko khi Utarali Makedonija, Thaj vov ka ovel o jekto premieri thar Grkija savo resarga ko oficijlano misafirluko ki Raštra.

Grkijako premieri  ko vakti e misafirlukoske ko Skopje dikhelapes e premiereja  thar Republika Utarali Makedonija Zoran Zaev  ki rađji Makedonijaki, dođjakeripe e Ciprasesko ko učho nivelo.

Đjakeripe ovela ole askerengere  đjakeribnaja ko plato thar i Rađji. Pal odova  isiolen  tet-a tet dikhipe, pali  agorkeripe ikergapes thaj  oficijalno press konferencija.

Grkijako premieri avdive dikhlapes thaj e  presidenteja thar Khedipe  e Republika Utarale Makedonijake,  Talat Đaferi.

Kušlukoskoro ikerelapes biznis forum, prekal kaste ka keren laforija  e so duj premierija thar o Raštre.

E Premiereja Cipras lena than  ministrija thar Grkijaki Rađji numa thaj  pobuter tharo deš  bare thaj maškarutne bisnis kompanie.