Maškarutno sikhlovibe thano importatno valanutne..

800

Српскиот министер за образование, наука и технолошки развој, Младен Шарчевиќ, денеска изјави дека работи и се движи кон воведување задолжително средно училиште и истакна дека за тоа е потребна промена на Уставот. Според српскиот устав, основното училиште е бесплатно и задолжително, а средното е бесплатно – потсети Шерчевиќ на ТВ Прва. Тој објасни дека за задолжителното средно образование неопходно е да се воспостават мрежи на студентски домови, да се организира превоз и да се користат законите кои се веќе усвоени, додавајќи дека ова не се прави преку ноќ, туку дека тоа веќе се базира врз основа на стратегијата до 2030 година. година. Работите треба да бидат логични и внимателни. Говорејќи за пилот-проектот за воведување на работа со еден човек во училиштата, на која вклучени 248 училишта на 1-ви септември, Шерчевиќ вели дека нема да има помалку од 30 училишта во Белград.”Планот е да се воведе едно-едно образование во сите училишта во Србија”, рече Шерчевиќ.

Srbijako ministeriumi  bašh edukacija, nauka thaj tehnologikano buvlaripe, Mladen Šarčevik, erati havlarga kerlapes  buti ko anibe phanlo lafi bašh valanutno thaj importatno agorkeripe i maškarutni siklovni thaj  e asavke anibaske  o kanoni valani te iranelpes  o Ustavi.

Sar so vakerela e Srbijakoro ustavi,  o funfavno sikhlovipe thano bilovengoro thaj valanutno te agorkerelpes, aso ko jekh vi o maškarutno sikhlovipe thano ikerdo bi lovengoro, vakerela o Šerčevik.

Buvle vakeribnaja  o valanutnibe thar maškarutno importatno sikhlovipe thaj agorkeribe, ka valani te kherelpes  thaj studentenge khera, te kerelpes  olenge organiyirimo avibe đajbe, thaj te ikerenpes  telal e kanonija save thane ande  thaj sa akava so vakerava  šhaj te nakavenpes  thaj te lačharenpes  jeke diveseske.

Akala resarina valani te oven ikerde prekal logikano resaripe. Aso fundavnipe ka ovel telal e rezultatoja kothar o sikamne (nastavnikija)  odoleja so ka anlaren olen prekal o siklovipe e studentengo, but si lokhe te resarelpes ko 5 đji ko 5, vakerela o Šerčevik.

I gnd thar akava amaro resaripe  te anlarelpes jek edukacija bašh savore ko sa e siklane ani Srbija vakerga o Šerčevik.

Hazri kerga:Roma Press-lendo- rominfomedia