Političari savo anlarga o mujalipe upral e Roma ovela lideri ko Evropsko parlamenti

747

Изборите за нов собир на Европскиот парламент во недела завршија значително ја менуваат политичката слика на Стариот континент. Имаше пораст на екстремната десница, зелениот и либералниот, како и слабеењето на партиите во центарот, кои сé уште ја задржаа водечката позиција. Но, овие избори доведоа до многу вознемирувачки резултат, што е подемот на италијанскиот вицепремиер и министер за внатрешни работи, Матео Салвио. Тој ги донесе своите екстремно десничарски лиги на историска победа на италијанските европски избори. Лигата освои 34,3 отсто од гласовите – најдобар резултат досега постигнат. “Ова е неверојатен успех за Лигата да стане првата партија во Италија откако беше предвидено да исчезне пред пет години”, изјави Салгини на прес-конференцијата во седиштето на партијата во Милано. “Тоа е гласање кое ни овозможува да се обидеме да ја смениме Европа”, изјави Салвини за телевизискиот канал LA7, додавајќи дека ќе работи со популисти од Франција, Унгарија и други земји. Навреди на сметка на Ромите и уривање на куќи Воздигнувањето на овој политичар е загрижувачко, бидејќи тоа е човек кој има изразито анти-ромски ставови, кои барем не се непокорни за јавноста или не ја спроведуваат во акција. Салвини ја изградил својата кариера токму врз ставовите против Ромите и антимигрантите.

Alusaribe bašh nevutno khedipe ko Evropsk parlamenti ko purano kurko agorkerge thaj odoleja heminelapes o politikano muj  thar Purano kontinenti. sine thaj pelaripe  thar ekstremnikani desnica,  Zelena thaj o liberalniane, sar thaj hularibe  e partijen  thar centrai, save panda thaj ponodorig ikherena I legarutni  pozicija.

Ko akala alusaribe  ande but  našukareste rezultatoja, odoleja o ikeripe thar italijako  vicepremieri  thaj ministeri bašh andrune buka Mateo Salvini. Vov anga pere  ekstremnikane desno partijaki liga ko historijako ikeripe o jekta thana ko Italijako Evropska alosaribe.

Liga ikerga  pobuter thar 34, 3 otsto thar o hangoja , thaja akava thano o maj učho rezultato thar đji akana resardo.

Akava avazidejbe dela amen šajipa  te irana i Evropa, vakerga o Salvini bašh televizija  LA7 ,vakeribnaja  ka kerel buti  populistikane thar Francija, Ungarija thaj avera puvja.

Bilače lafija bašh e Roma pelariba olengere khera, vov đji akana sikavga sar manuš sav isi olen anti romano dikhipe prekal I Romani kedin ki Europa.

Salvini kerga peske populistikani kariera kana tavdinga te astarelpes ko problemoja e Romensar, te kherel buti mujal olenge  thaj antimigracija.

Hazri kerga:Roma Press.