Samka I. rodela o than MTSP thar koalicija SDSM

1047

I PArtija bašhi sasti Emancipqcija e Romengiri ki Makedonija PCER thaj lakoro presidenti Samka I, rodela thar koalicija SDSM te sine metla ko institucie tadani valanutno thano te delpes bašh i partija PCER o ministeriumesko than ko MTSP.

Sostar thari partija gndinelapes so von denge maj baro dumo bašh o presidentsko kandidati Stevo Pendarovski te ikerel o than Presidenti ki Utarali Makedonija. Akaja informacija avdive thani dendi ko nekobor makedonikane portalija ki amari raštra.

Од Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР) на пратеникот Самка Ибраимоски му ја честитаат победата на Стево Пендаровски и нагласуваат дека тие го направиле цензусот од Шуто Оризари. Ако заигра метлата, лидерот на оваа партија вели дека тие треба да го добијат Министерството за труд и социјална политика.

Преку активната работа на сите наши ограноци низ цела држава, а посебно нашиот огранок во Шуто Оризари ние успеавме во општината Шуто Оризари и низ целата држава да донесеме значајна победа за нашиот претседател. Донесовме огромен број гласови како во Шуто Оризари така и во сите општини. Нека не се китат другите партии во коалицијата со нашите резултати. Ние имаме неуспорени докази од терен кои го докажуваат фактот дека нашата партија го донесе и цензусот и победата на претседателот на оваа држава – вели претседателот на партијата, Ибраимоски.

Hazri kerga: Nedmedin A-Roma Press