Kovacevski- Bicavga mesazo bash o hristijansko bidjuko Veligden

249

Dimitar Kovacevski, bicavga mesazo bash o hristijansko bidjuko Veligden.Bahtalo thaj bute bersenge o majbaro hristijansko bidjuko.

Sa e pakjavutnenge save nisankerena akava baro dive, mangava tumenge but sastipe,bahtalipe thaj sa śukaripe te resaren ano tumare khera, vakerela ko bicaldo mesazo o Kovacevski.
👇👇👇
Честит и вековит нека ни е денешниот најголем христијански празник Воскресение Христово – Велигден. На сите кои го празнуваат Велигден, им посакувам здравје, радост и благосостојба во домовите. Повикувам на хармонија и на обединетост во нашето општество. На овој најголем празник, да имаме мир и спокој во душите, а добрината и мудроста да бидат нашиот патоказ кон добри дела и иднина.

Денешниот празник ја симболизира победата на животот над смртта, тоа е силна порака дека храбрите одлуки секогаш носат успех, особено кога се работи за заедничкото добро.

Овие големи празници носат голема духовна сила, да ги празнуваме секогаш заедно, во радост и спокој.